Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Víkendový Rockový festival

6.7. 2015 Plzeň - Doubravka

Jsem asi starý, nerudný, nepřející, netolerantní, možná i zhrzený a profesně vyhořelý potížista. Trpím stařeckou nespavostí a nepřeji lidem trochu té kultury, umění, zábavy a potěšení.

Asi to ani celé nechápu a raději ani chápat nechci, ale to platí do momentu, dokud to nezasahuje do mého života a neobtěžuje to mě i lidi, na kterých mi záleží.

Vracím se domů den co den urvaný z práce jako každý druhý normální člověk bydlící v Plzni (v tomto státě) a jediné, co chci, je se v klidu vyspat a nebo si odpočinout.

K tomu mám doma malé dítě a manželku, kteří mají také nárok na zdravý spánek a noční klid.

Proto mě také vůbec nezajímá, že se chce někdo bavit, kolik to komu co přinese a jak úžasně to tu naši Plzeň oživilo.

Přesněji řečeno je mi úplně jedno, kolik nás stojí EHMK 2015, kdo všechno je z toho živ, vymýšlí všechny ty akce a má radost z dobře odvedené práce, ale nechť u toho prosím nedělá takový bordel a neobtěžuje tím ostatní!

O co mi přesně jde, si ten, koho to zajímá, může přečíst níže. Přespolním se omlouvám, každopádně plzeňské by to mohlo zajímat a zcela určitě nebudu ani sám, kdo to vidí a vnímá úplně stejně.

Myslím, že je čas se ozvat a poslat vedení města svůj názor na věc. Mám totiž pocit, že oni asi v Plzni snad ani nebydlí, protože jinak si to neumím vysvětlit.

Je radost bydlet v tomto našem Hlavním městě kultury.

Upřímně lituji, že nevyhrála tento úžasný titul Ostrava a že jsem kdy jakožto v tu dobu zvolený zastupitel zvedl pro akci nazvanou EHMK 2015 kdy ruku!

Je neděle 5.7.2015 večer 22.50 hodin a hlasité bicí s basovou kytarou a výkřiky rockerů se již druhý večer nesou po řece Berounce až sem k nám na Doubravku. Čím více se blížíme k půlnoci, tím více monotónní hluk zesiluje a chvíli mám pocit, že mi borci hrají pod oknem. Venku i v bytě jsou rekordní teploty letošního léta, a tak nelze zavřít okno a ukončit již druhý den trvající rušení nočního klidu.

Nevydržel jsem a volám na Policii ČR. Chci nahlásit rušení nočního klidu a požádat alespoň o ztlumení hudby. Operační policista na tísňové lince mi vše trpělivě a velice slušně vysvětluje. Chápu jeho slova, zejména když konstatuje, že mé jméno připíše k dalším na již poměrně dlouhý seznam stěžovatelů. Akce je povolena, rušení nočního klidu se nekoná a poběží až do pondělí! Včera končili ve čtyři ráno.:-( Mám za sebou další docela náročný den, asi jsem už starý, nechápavý a hysterický, ale zuřím! K tomu ještě počítám, že si v úterý přečtu v novinách, jak se akce vydařila, že to vlastně bylo parádní a jak to městu prospělo!

Další můj telefonát je na dispečink elektráren, kde se ptám na hlavní jistič (vypínač) od depa, kde koncert probíhá. Drazí přátelé, pořadatelé a manažéři naší kulturní zábavy a života, ne každý je rocker a holduje tomuto žánru. Ne každý má tu výhodu, že žije mimo Plzeň a ve své podstatě je mu jedno, co se zde děje. Je mi úplně jedno, že se sem sjelo x lidí z celého světa a že se všichni určitě výborně baví za mediální podpory všech zúčastněných.

Na rozdíl od většiny těch, kteří sem přijeli za zábavou, my tady v tom městě žijeme, bydlíme a žít musíme. My tady platíme daně, vychováváme děti a trpíme veškeré vaše rozmary. Rovněž předpokládám, že pro všechny pak platí úplně stejná pravidla, a vůbec mě nezajímá, že je akce rádoby povolena a v rámci EHMK 2015 pod záštitou pana primátora či jiného momentálně úřadujícího politika. Mimo jiné by mě opravdu zajímalo, kdo a z jakého titulu mohl oficiálně povolit rušení nočního klidu?

A potom, kdyby přece jen chtěl někdo zpochybňovat mé rozhořčení. Tak jen tak pro formu:

Od úterý 23.6. 2015 do soboty 27.6.2015 nám řvala pod okny Doubravecká promítačka a její ozvěna odrážející se od okolních obytných domů.


Minulou sobotu a neděli to byla úžasná rocková akce na Boleváku (do dvou hodin do rána v rekreační oblasti) v rámci rekreace rockerů, což už nechápu vůbec.


Tento víkend je to Rockový festival v Cukrovarské (v depu) či jak se to jmenuje a to od soboty do pondělka.


24.7 to bude zase Bolevák a je třeba se prostě bavit.


K tomu jen tak pod čarou připočteme modré parkovací zóny ve městě, asi tak rok zavedené „výborné“ parkovací automaty na Roudné ,rozkopané snad všechny silnice a nulová tolerance k obyvatelům Plzně. Parkovací dům s novým divadlem, který budou bohatě splácet ještě naše děti a mnoho dalších bonusů.

Jsem opravdu rád, že mám tu čest tady u toho všeho být a prožívat to tady s vámi všemi.



«- zpět na seznam článků